Dunselman genomineerd voor Theo d’Or

Lotte Dunselman, de hoofdrolspeelster in De Poolse bruid waarvoor Bert Hadders en Joost Dijkema de muziek schreven is genomineerd voor de Theo d’Or, de prijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol.

Vanwege Corona is de prijsuitreiking pas volgende jaar.

Dunselman is tot nu toe de enige genomineerde.

Vanaf deze week zijn er ook weer kaarten te koop voor de voorstellingen van de Poolse bruid in Onderdendam, volgend jaar zomer.

Gezing en geplaas in Kielzog

Muzikant Bert Hadders en schrijver Herman Sandman beschrijven de haat-liefde verhouding met het land van hun vaders; de Veenkoloniën. Het resultaat is een portret met verhalen en liedjes van de streek en zijn inwoners, met al hun eigenaardigheden.

Voor de Groningers en Drenten een feest der herkenning, voor boetenstoanders een openbaring. De een is Drent, de ander Groninger, maar met een gedeelde haat-liefde verhouding met het land van hun vaders, de Badlands van het Noorden. Een wereld van leegte, windmolens en filterkoffie, waar elke zandstorm het einde van de wereld aankondigt en het leven net de Duitse Lotto is: Ohne Gewähr. Hadders en Sandman balanceerden in de achterkamer van de beschaving op de rand van een alcoholverslaving, maar overleefden. De een zingt alles van zich af, de ander doet dat met verhalen. Een ode aan de schoonheid van het land en de bewoners, met al hun eigenaardigheden.

Eetcafé De Boerderij (Theater Oosterwijtwerd)

EM2

Kulturantenne Damnatz

Optreden met Otto Groote.

I.M. José Cutileiro

Deze week overleed mijn vriend José Cutileiro.

We maakten samen muziek en plezier en we deelden smart.

Op www.dwarsstraat.com, ons gezamenlijke project, schreef ik een stuk over hem.

Ik mis hem.

Lees hier het verhaal.

‘Jippie’ op 4 in Noord 9

De single ‘De Band Speult Jippiejippiejee’ kwam deze week nieuw binnen in de Noord 9, de toonaangevende hitparade van Groningen.

De Band Speult Jippiejippiejee

De Band Speult Jippiejippiejee

Clip Jippiejippiejee

Filmer Nick Landman zocht en vond allerlei relevante filmfragmenten bij het liedje De Band Speult Jippiejippiejee en maakte er een mooie clip van.

Unieke beelden van een feestende Groninger bevolking en chocolade en kauwgum uitdelenden Canadezen.

Site design: Digital Magician