Bert Hadders/Joost Dijkema

Begin 2019 verscheen de Cd Kokeleko van het duo Bert Hadders en Joost Dijkema. De plaat werd uitstekend ontvangen en een tour langs de Noordelijke theaters volgde.

Daarnaast maakt het duo de muziek voor de succesvolle theatervoorstelling De Poolse Bruid van het Noord Nederlands Toneel/TG Echo.

Muzikaal worden de liedjes vormgegeven door het fantasierijke en volstrekt originele gitaarspel van Joost Dijkema (1989). Over de rudimentaire basis van Hadders fingerpickt autodidact Dijkema zich een weg naar de gitaarhemel.

Recensies

‘Deze nieuwe combinatie is dan ook een gouden greep die een cd met heerlijk Grunneger americana opleverde’ 

New Folk Sounds

‘Joost Dijkema, een talent van de eerste orde. Met zijn vingervlugge getokkel geeft hij elk liedje op dit album vleugels.’

Lust for life

‘Instant country-folk klassieker.’

Friesch Dagblad

‘Dit album is een echte schot in de roos.’

Folkforum

‘Petje af, heren!’

Moors Magazine

Dreumer is de Go!-schijf bij RTV GO

Dreumer is uitgeroepen tot GO!-schijf en zal in de week van 21 tot 28 februari 2020 regelmatig gedraaid worden bij RTV GO.

Grunn is een dorp

Voor een voormalige veenkoloniaal als ik is Groningen een grote stad.

In werkelijkheid is het natuurlijk een uit de kluiten gewassen dorp waar iedereen vroeg of laat met elkaar te maken heeft.

Zo speelt op de nieuwe single van Eva Waterbolk oud Nozem Dim Junius drums en is het liedje geproduceerd door Gijs van Veldhuizen die ook ‘Dreumer‘ en ‘As Zai Mor Altied Bie Mie Blift‘ geproduceerd heeft.

Bovendien speelt oer-Nozem Wyno Bruinsma gitaar in Eva’s live-band.

Prachtig liedje overigens.

Poolse Bruid

Poolse Bruid

Poolse Bruid

Poolse Bruid

Poolse Bruid

Poolse Bruid

Poolse Bruid

Site design: Digital Magician