Dorpspleinontmoeting Loppersum met Nozems

Zaal:
Datum:
Aanvang:
Locatie:
Info:

DORPSPLEIN-ONTMOETING LOPPERSUM

AAN HET PASTORIEPAD, ACHTER DE ‘AH’

 

VRIJDAG 19 SEPTEMBER
19.00 uur – Dorpsplein-ontmoeting van start: muziek, film en in gesprek.
Met de film ‘Onbewogen land’ van Itamar Kool + optreden van Bert Hadders en de Nozems.

 

Stichting Groningen Noord heeft deze zomer flink doorgewerkt aan projecten en initiatieven die bijdragen aan een toekomst met perspectief voor Noord Groningen. Er haken steeds meer mensen en organisaties aan en vrijwilligers zetten zich in voor de stichting.

 

Zo is er bijvoorbeeld een mooie samenwerking ontstaan met de Vereniging Groninger Dorpen. Het resultaat van deze ontwikkelingen is te zien tijdens de tweede dorpsplein-ontmoeting in Loppersum. Groningen Noord nodigt u van harte uit om mee te praten en mee te doen, van 19 t/m 24 september, in het bouwwerk van aardappelkisten, aan het Pastoriepad achter de Albert Hein.

 

Stichting Groningen Noord is ontstaan op initiatief van een groep van 25 betrokken inwoners uit de regio. Sinds augustus 2013 is deze groeiende groep actief aan de slag met de ontwikkeling van projecten die in samenhang bijdragen aan een perspectiefrijke toekomst voor Noord Groningen, tegen het licht van de aardbevingen.

 

De komende jaren zal de stichting als initiator, aanjager en verbinder een portfolio van projecten ontwikkelen en ondersteunen die bijdraagt aan de leefbaarheid van Noord Groningen.

 

Voorbeelden van projecten zijn dorpsplein-ontmoetingen; om in gesprek ideeën op te doen en uit te werken, MKB-Kansrijk Groningen; ondersteuning van idee tot onderneming, Autonomix; hoe moeten onze dorpen en ons landschap er straks uit zien? en schooleducatie-programma’s; met basisscholen uit de regio.

 

Programma in de huiskamer

Groningen Noord gaat met u in gesprek over de regio tijdens deze tweede dorpsplein-ontmoeting en er wordt vooruit gekeken. In de tijdelijke huiskamer van aardappelkisten krijgen de projecten een podium, worden nieuwe ideeën verder uitgewerkt en krijgt u alle ruimte om mee te denken en mee te doen. Met betrokken inwoners, ondernemers en bestuurders uit de regio is een compleet weekprogramma samengesteld.

 

Kinderen van OBS de Zandplaat uit het Zandt maken animaties, ondernemers onderzoeken kansen in de regio, lokale (amateur)fotografen en kunstenaars werken mee aan de atlas over het leven in Noord Groningen, Bert Hadders maakt muziek, Jacques Wallage en Albert Rodenboog van de Dialoogtafel gaan met u in gesprek en de Lopster Aalbeern werkt plannen uit voor een groen hart in Loppersum.

 

Het zit allemaal, met nog veel meer, in het programma van deze tweede dorpsplein-ontmoeting. Het gehele programma is te vinden op www.groningennoord.nl

 

 

Site design: Digital Magician