Fries Landbouw Museum

Zaal: Fries Landbouw Museum
Datum: 27 oktober 2019
Aanvang: 15:00
Locatie: Fries Landbouwmuseum, Felling, Leeuwarden, Nederland
Info: https://landbouwmuseumfriesland.nl/bezoekersinfo/aanmelden?fbclid=IwAR2Y1jikfwa58RtcuSz1xdREltlkgbBSLbVAIhP0bwH8xZZMplvB3LYo2LU

Op 27 oktober is er in het Fries Landbouw Museum live muziek van streektaalmuzikant Bert Hadders. Het optreden is één van de vier activiteiten die het Fries Landbouw Museum met medewerking van Tresoar organiseert bij de expositie ‘Hollandgänger’ over de zogenaamde Hannekemaaiers en (Lapke)poepen. De eersten werkten onder meer in de landbouw en de turfwinning. De (Lapke)poepen handelden in linnenwaren.

Bert Hadders neemt het publiek mee op een muzikale en verhalende reis aangevuld met video-opnames in de voetsporen van een Hannekemaaier die vanuit een klein dorpje in Emsland naar de grote stad Leeuwarden trok. Met Middeleeuwse ballades tot 19e eeuwse blaasmuziek.

Op deze middag is het Historisch Reisbureau vanaf 13.00 uur aanwezig in het museum. Bezoekers kunnen bij Tresoarmedewerkers terecht voor genealogische vragen zoals: Hoe zet ik een stamboom op of hoe kom ik erachter of ik Duitse voorouders heb?

Het Historisch Reisbureau van Tresoar werkt mee aan dit project omdat veel families in het Duitse Emsland en in de provincie Fryslân nazaten zijn van de arbeidsmigranten.

De entree bedraagt 7 euro incl. museumbezoek.
Aanvang lezing 15:00 uur:
Fries Landbouwmuseum, Felling 6, 8912 CG Leeuwarden
Aanmelden: aanmelden@frieslandbouwmuseum.nl of via https://landbouwmuseumfriesland.nl/bezoekersinfo/aanmelden

Site design: Digital Magician