Koningsdag zonder Nozem

Vroeger speelde ik altijd op Koninginnedag. Soms wel twee keer.

De laatste jaren gebeurt dat eigenlijk nooit meer.

Ik dacht dat dat kwam omdat de hele zaak door deejays overgenomen was maar vandaag waren Groningstalige collega’s als Marlene Bakker, Arnold Veeman en Jan Henk de Groot prominent aanwezig bij de viering van de verjaardag van de Koning en dan ga je toch denken: ‘Waarom ik niet?’

Dat kan allerlei redenen hebben: jonger, knapper, beter, populairder.

Ik gunde ze het van harte. Was ook niet echt jaloers maar vroeg me wel af hoe het komt dat er al zo’n 15 jaar voor deze muzikant geen plek is in zijn eigen stad op Koninginnedag?

Een duik in de archieven van het Dagblad bracht onderstaand artikel uit 2003 (!) aan het licht.

Zou de knipseldienst van Paleis Soestdijk een abonnement op t Nijsblad hebben?

Site design: Digital Magician