Nagekomen recensie voor de Bosklopper Tapes

Op de website www.moorsmagazine.com verscheen onlangs nog een recensie voor het album ‘De Bosklopper Tapes’.

 

Een typisch geval van beter laat dan nooit:

 

 

‘Bert Hadders en de Nozems komen uit het oosten van de provincie Groningen en ze zingen in het oostgronings, om het zo maar te zeggen.

 

Je moet als Hollander dus een klein beetje moeite doen om ze te verstaan, maar dat moeten we met andere vreemde talen ook, dus ach. Hadders en zijn Nozems spelen lekker stevige gitaarrock, en je kunt horen dat ze de jaren zestig niet helemaal vergeten zijn.

 

De Bosklopper-tapes zijn zogenaamd cassettebandjes die Hadders op een rommelmarkt gevonden heeft en waarop je de liedjes kunt horen die de antropoloog Gradus J Bosklopper verzamelde in de Veenkoloniën rond Stadskanaal. De bandjes waren zo slecht dat ze niet gebruikt konden worden om commercieel te worden uitgebracht, maar Hadders vond de muziek interessant genoeg om de liedjes te arrangeren en eventueel tekstueel aan te vullen.

 

Een mooi verhaal, maar eigenlijk hebben Hadders en zijn nozems dit soort verpakking helemaal niet nodig – de liedjes zijn sterk, de arrangementen zijn pittig en goed, en alles bij elkaar is het een heerlijk, aanstekelijk album geworden, met tijdloze veenkoloniale gitaarrock. Verpakt in een prachtig doosje, met een van de laatste tekeningen die Peter Pontiac heeft gemaakt. Mooi.’

 

 

Site design: Digital Magician