Nieuwe single geïnspireerd door schrijver Gerrit Krol

Tijdens toiletbezoek bladerend in het boekwerkje ‘Literaraire wandeling Groningen’ stuitte de Nedersaksische liedjesmaker Bert Hadders op een citaat van de enkele honderden meters verderop geboren P.C. Hooft-prijswinnaar Gerrit Krol: “Er zit geen schot in mij.”

Nadat de natuur haar werk  gedaan had snelde Hadders naar de piano en schreef in vijf minuten de herfstige ballade ‘Der Zit Gain Schot In Mie’.

 

De single wordt uitgebracht op het Platex Label en is via alle bekende download- en streamingsites te beluisteren.

‘Der Zit Gain Schot In Mie’ is opgenomen in de Dunn Devil Studio te Groningen en is geproduceerd door Bas Mulder, die tevens de pianopartij voor zijn rekening neemt.

 

 

Hans Sulmann speelt de ’dokige’ saxpartij en de rest wordt gespeeld door oude bekenden van Hadders, zijn voormalige begeleiders De Nozems: Wyno Bruinsma op gitaren, Johan Viswat op bas en Marcel Wolthof op drums.

Bert Hadders brengt begin 2019 de CD ‘Kokeleko’ uit. Een samenwerking met fingerpicker Joost Dijkema waarmee hij daarna ook langs de noordelijke theaters toert.

Vanaf december is hij in diverse theaters in Nederland en Duitsland te zien met de voorstelling ‘De Grup’ van Iemandsland.

Site design: Digital Magician