Radio Geluk

Was de Russische schrijver Anton Tsjechov in de Veenkolonies? Nou dat niet maar dik tien jaar geleden initieerde Annelies Meuleman een theaterproject onder de naam Geluk, Tsjechov in de Veenkoloniƫn.

Omdat er ook iets voor kinderen georganiseerd moest worden kregen wij van haar budget om 300 ukeleles aan te schaffen voor de jeugd van Oost Groningen. Ook schreven we een kinderliedje waarin uiteraard de ukelele een hoofdrol speelde. Die 300 ukeleles zijn op mysterieuze wijze verdwenen maar het liedje spookt nog regelmatig door m’n hoofd.

Voor de opnames hadden we een kinderkoortje nodig en bij gebrek aan eigen kinderen vroegen we wat rond. Gek, maar niemand wil zijn eigen kind uitlenen aan een stel ongeschoren Nozems. Ook niet voor een uurtje. Gelukkig was toekomstige Nozem Hette Gubbels bereid langs te komen met zijn twee jonge dochters. Voor een bioscoopkaartje en een zak M&M’s zongen zij het refreintje in. Vreemd genoeg hadden de dames vrij lage stemmen zodat producer/mede-componist Wyno Bruinsma en ik de hoge koortjes in moesten zingen.

In het kader van het twintigjarige bestaan van Platex Records (de oudste platenmaatschappij van Stad) is Radio Geluk nu op alle streamingsites te horen.

Maandagmorgenblues? Verkeerde been uit bed gestapt? Dit is de remedie!

Site design: Digital Magician