Salzwedel

Borgsfeer

Kin Nait Sloapen

Gebrek aan slaap maakt een mens initiatiefloos, prikkelbaar, lusteloos en minder intelligent. Al jaren heb ik last van het restless legs syndroom waarbij je ledematen vooral ’s nacht een geheel eigen leven leiden. Stilzitten bij een voorstelling lukt ook nauwelijks. Gelukkig heb ik inmiddels de juiste medicijnen en met een beetje beleid en regelmaat lukt het meestal wel om een uur of zeven nachtrust te pakken. In de tijd dat dat anders was liep ik vaak als een zombie rond.

Op de nieuwe single ‘Kin Nait Sloapen’ hoor je Marcel Wolthof (drums), Wyno Bruinsma (bas), Christof Bauwens (gitaar) en Joshua ten Doornkaat op mandoline. Opnames: Bas Mulder en Sebastian Demydczuk, die ook de mix deed.

Al eerder verschenen op een verzamelaar van Kielzog.

De Kift

Eerappel

Madonna of Bert Hadders

Mijn eerste optreden ooit was een playback gig met zelf getimmerde gitaren en een aantal Dixan zeepdozen als drumstel. We hadden pruiken op van bindertouw en we deden ‘School’s Out’ van Alice Cooper.

Op verzoek van de populist in de band ‘speelden’ we ook ‘Heya, Jan Bols’ want dat was het favoriete nummer van het meisje waar hij een oogje op had.

Het smaakte naar meer maar ik besefte wel dat ik er met die Dixan-dozen niet kwam en een aantal jaren later kocht ik een echt drumstel en repeteerden we elke vrijdagmiddag in een schuurtje in het fraaie gehucht Siepelveen.

Ik had me alle moeite kunnen besparen. De nieuwe tournee van Madonna wordt als volgt aangekondigd: The ‘Celebration Tour’ will use the singer’s original multi-track recordings, and Madonna won’t be joined by a live band onstage for the first time since the start of her career.

Met andere woorden: ’Wees niet bevreesd, we nemen geen muzikanten mee. We zetten gewoon een plaatje op. Er zijn nog kaartjes, mensen! Kost 617 euro maar dan sta je wel vooraan.

Van een heel ander kaliber is het optreden dat ik a.s. zondag doe.

Bert Hadders speelt al zijn hits.

Gewoon met akoestische gitaar en stem. Misschien staat er een lampje op en doet hij een voorzichtig danspasje maar verder geen gekkigheid.

Gelukkig is de entree ook maar 12,50 euro.

Bert Hadders in

het WITTE KERKJE

12 november, 2023

Dorpsstraat 5, Gasselte

aanvang 14.00 uur

Voor meer informatie en aanmelding, mail naar info@vriendenwittekerkjegasselte.nl of bel of WhatsApp naar 06-26766360 of ga naar Facebook pagina Vrienden Witte Kerkje Gasselte.

De toegangsprijs is 12,50 (incl. koffie/thee). Aanmelden vooraf is noodzakelijk.

Cover Model

Voor de Uitagenda Westerkwartier koos men deze foto van Robert van der Molen.

Mijn oom de leeuwentemmer

Voor Lammert Voos deed ik de productie van zijn nieuwe podcast. De muziek is van mij, de Nozems en Joost Dijkema.

Radio Geluk

Was de Russische schrijver Anton Tsjechov in de Veenkolonies? Nou dat niet maar dik tien jaar geleden initieerde Annelies Meuleman een theaterproject onder de naam Geluk, Tsjechov in de Veenkoloniën.

Omdat er ook iets voor kinderen georganiseerd moest worden kregen wij van haar budget om 300 ukeleles aan te schaffen voor de jeugd van Oost Groningen. Ook schreven we een kinderliedje waarin uiteraard de ukelele een hoofdrol speelde. Die 300 ukeleles zijn op mysterieuze wijze verdwenen maar het liedje spookt nog regelmatig door m’n hoofd.

Voor de opnames hadden we een kinderkoortje nodig en bij gebrek aan eigen kinderen vroegen we wat rond. Gek, maar niemand wil zijn eigen kind uitlenen aan een stel ongeschoren Nozems. Ook niet voor een uurtje. Gelukkig was toekomstige Nozem Hette Gubbels bereid langs te komen met zijn twee jonge dochters. Voor een bioscoopkaartje en een zak M&M’s zongen zij het refreintje in. Vreemd genoeg hadden de dames vrij lage stemmen zodat producer/mede-componist Wyno Bruinsma en ik de hoge koortjes in moesten zingen.

In het kader van het twintigjarige bestaan van Platex Records (de oudste platenmaatschappij van Stad) is Radio Geluk nu op alle streamingsites te horen.

Maandagmorgenblues? Verkeerde been uit bed gestapt? Dit is de remedie!

Proattafel

Site design: Digital Magician